Egy hercegnő csokra - Fleurt Virág Blog

HTML

Facebook

Twitter

Utolsó kommentek

Elérhetőség

Cím: 1051 Budapest, Zrínyi u. 12.
Tel.: +36 70 367 5784
+36 1 321 8122
E-mail: fleurt@fleurt.hu
Web: www.fleurt.hu


Nyitva tartás:
Hétfő-péntek: 9 - 18 óráig
Szombat: 10 - 16 óráig

Egy hercegnő csokra Szólj hozzá!

2011.05.02. 09:55 - Fleurt

 

Az angol királyi esküvőnek nem volt részlete, amit ne előzött volna meg nemzetközi találgatás. Bár a legtöbb fogadást valószínűleg a menyasszonyi ruhára kötötték, minket virágosokat viszont Kate Middleton csokra foglalkoztatott leginkább. 

Abban biztos lehetett az ember, hogy a csokor fehér virágokból fog készülni, ahogy eddig az összes királyi esküvőn. De vajon -Diana hercegnőhöz hasonlón- leomló, súlyos virágzuhatagot akar majd cipelni az ara, vagy inkább könnyű kis körcsokrot választ? Klasszikus lesz a csokor vagy –Kate divatlapokból ismert eleganciájához igazodva- inkább formabontóan modern?

 

Pénteken nem ért minket meglepetés. A menyasszonyi csokor kis cseppcsokor volt, Kate darázsderekához igazodó méretekkel. A csokor nem akart versenyezni a Sarah Burton tervezte ruhakölteménnyel, és nem rótt kínos terheket annak hordozójára.

A virágcsokrot négyféle virágból kötötték:   

Tavaszi, illatos gyöngyvirágokból készült az alap. Egyenesen Viktória királynő kertjéből szedték csokorba a bimbós mirtuszokat, a házasság és szerelem szimbólumait. A mirtusz a csokorban régi hagyomány, a bokrokat állítólag a királynő saját kezűleg ültette. A csokor közepén illatos fehér jácintok virágoztak, ami a tartós szerelem szimbóluma. Romantikus lévén elmosolyodtam: a menyasszonyi csokor utolsó virága a törökszegfű volt, aminek angol neve: Sweet William. Döntse el mindenki, a lovagiasság szimbóluma jelentése vagy neve miatt került-e be a kompozícióba!

 

 

 

 

 A virágcsokrot kevés zöld díszítette ízlésesen.

Szép volt a csokor? Szép. Talán nem lesz a legemlékezetesebb között, de nem is hiszem, hogy ezt kellett volna a csokornak vállalnia. Olyan volt, mint akinek a kezében volt: szolid, egyszerű, szeretnivaló. Az évszázad esküvőjére pedig úgyis mindenki emlékezni fog.

Tekintse meg a Fleurt esküvői albumát: esküvői dekoráció

Virágküldés itt >>

 

 

Címkék: esküvő kate esküvői dekoráció menyasszonyi csokor esküvői csokor királyi esküvő

A bejegyzés trackback címe:

https://fleurt.blog.hu/api/trackback/id/tr602871132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása