Fleurt Virág Blog

HTML

Facebook

Twitter

Utolsó kommentek

Elérhetőség

Cím: 1051 Budapest, Zrínyi u. 12.
Tel.: +36 70 367 5784
+36 1 321 8122
E-mail: fleurt@fleurt.hu
Web: www.fleurt.hu


Nyitva tartás:
Hétfő-péntek: 9 - 18 óráig
Szombat: 10 - 16 óráig

Ezt dobják idén - avagy a menyasszonyi csokor trendek Szólj hozzá!

2015.06.20. 10:18 - Fleurt

Minden kis-, és nagylány álmodozott már - legalább egyszer - az esküvőjéről. Vizualizáltuk a nagy uszályos ruhát, a dekorációt, a helyszínt, még talán a tortát is. A menyasszonyi csokor azonban általában nincs benne ezekben az álmokban, pedig legalább annyira meghatározó eleme egy esküvőnek, mint az előbb felsoroltak bármelyike.back-of-dress-esther-sun_1.jpg

Menyasszonyi csokrok

A csokrot igazíthatjuk az esküvői ruhához, vagy a dekorációhoz. De ha van kedvenc virágunk - amit akár az esküvőn is szívesen használnánk - igazíthatjuk ehhez az egész esküvői koncepciót!

Választhatunk olyan virágot/csokrot, ami stílusában, színvilágában és formájában illeszkedik az esküvő hangulatához, de választhatunk az adott év trendjei közül is! Hiszen ahogyan az esküvői ruhák, úgy az esküvői virágdekorációk is évről-évre változnak. Habár a klasszikus csokrok 2015-ben is hódítani fognak, egyre nagyobb teret kapnak a romantikus, és bohém csokrok is.

Menyasszonyi csokor trendek következnek!

Romantikus

2015 legmeghatározóbb irányzata, hogy úgy állítják össze a csokrokat, - illetve a dekorációt- hogy az a lehető legspontánabbul hasson. Mintha csak most szedtük volna a virágokat a kertből, erdőből, mezőről.

7476775906_60c5f04614_h-1024x683.jpg

 Ez az irány főként a romantikusoknak, a természet, és a vintage kedvelőinek nyerheti el tetszését. Érdemes ennél az irányzatnál az angol kertek szelíd hangulatát megidézni. Jöhetnek a rózsák, tulipánok, amit kiegészíthetünk ágakkal, sőt még a lednek (angolul sweet pea) friss hajtásaival is. Őszi esküvőnél pedig célszerű az erdőkből inspirálódni. Használhatunk a csokorba például mohát, pozsgásokat, makkot, páfrányt, gyűszűvirágot, ágakat és a fák leveleit is. (A tökéletes kerek csokrokat ennél az irányzatnál felejtsük el!)

Romantika luxus kivitelben

Az A-listás celebek inspirálták ezt az irányvonalat, melynek lényege, hogy minél több virág legyen a csokorban, és lehetőleg semmilyen zöld, illetve kilátszódó szár. Ahogyan az előző stílusnál, itt is főként a romantikus virágokból érdemes csemegézni, úgy mint a jácint, hortenzia, és az orchidea.

Klasszikus letisztultság

Bizonyára sok olyan hölgy van, aki a leírtak alapján máris beleszeretett a romantikus irányzatba, de bizonyára vannak olyanok is, akik a letisztultabb, klasszikusabb vonalért rajonganak. Nekik is van egy jó hírünk! A fehér, és az echrü színek továbbra sem mennek ki a divatból, és igen népszerűek is, így bátran válasszuk a hagyományos csokrok közül a rózsát, kálát, hortenziát, vagy liliomot.

11150558_842542382448455_265086600490937922_n.jpg

 Smink:Kreativ Sminkmuhely Haj:Le Noir szalon Foto:Cselenyi Szabo Andras
Style:Rafael Katalin

A csokrok összeállításának hagyományos, és rendkívül elegáns megoldása, ha a csodás fehér virágokat, csak a zöldekkel ötvözzük, így egyszerű, harmonikus, és letisztult lesz a végeredmény.

Természetes

Szokatlan trend ugyan, de egyre nagyobb népszerűségnek örvend a természetes, földes anyagok használata, amit a bohém esküvőkre ajánlunk. A kiválasztott virágokhoz használhatunk gyapjút, vagy zsákvásznat, és egyéb rusztikus elemeket. Ezeket a csokrokat azonban inkább az őszi és a téli esküvőkre ajánljuk!

Koronázzuk meg a napot!

crown-1024x683.jpg

Klipekben, divatmagazinokban már találkozhatunk virágkoszorúkkal, melyeket a hölgyek a fejükön viselnek. A már jól ismert tiara díszeket 2015-ben ezek a koszorúk váltják le, melyekkel akár a menyasszonyi csokrot is kiválthatjuk. Persze ne feledjük, hogy dobócsokorra azért mindenképpen szükségünk lesz!

Színek

Idén a harsány, élénk színek a háttérbe szorulnak és felváltják a lágy pasztelles árnyalatok. A már említett hortenzia, jácint, tulipán és orchidea, fehérbe, rózsaszínbe, illetve zöldbe hajló tónusait részesítsük előnyben ezeknél a csokroknál. A barack, citrom, rozé, menta, púder és a lazac szín is jó választás idén. Gondoljunk csak ezek fagylaltos árnyalataira, melyeket kiegészíthetünk ekrüvel, krémmel, és akár egy cseppnyi cementes árnyalatú szürkével is!

8095682322_4b21dda003_h-1024x682.jpg

Őszi esküvőkre a mélyebb, tónusosabb árnyalatokat ajánljuk, mint a kék borszőlő, a rózsaszín, korall, és a rozsda.

 

Minél drasztikusabb hatást szeretnénk elérni, annál mélyebb színeket válasszunk. Ha viszont lágy, romantikus hangulatra vágyunk, válasszunk minél halványabb színeket.

Következő bejegyzésünkben, a leendő aráknak adunk tippeket, hogyan válasszák ki a megfelelő virágokat, és csokrokat az esküvőre!

Menyasszonyi csokrainkat, pedig itt találják! >>

Címkék: esküvő tulipán rózsa orchidea szegfű dekoráció hortenzia esküvői dekoráció virágcsokor menyasszonyi csokor esküvői csokor rezgő kála rózsacsokor fleurt királyi esküvő virágrendelés

Fours Seasons hétről-hétre... Szólj hozzá!

2015.06.03. 16:14 - Fleurt

Nagy büszkeség a Fleurt csapatának, hogy immár a legnívósabb szállodák dobogósainak készíthetjük el virágdekorációikat – hétről-hétre. A Boscolo-nak, a Le Meridien-nek és egy ideje már a Four Seasons-nek is!

ok.jpgSzeretjük a kihívásokat, és szeretjük elkápráztatni az embereket csodás kompozícióinkkal. Így több szempontból is külön öröm számukra egy ilyen együttműködés – amit feltétlen szerettünk volna Önökkel is megosztani!

Megálmodjuk, és meg is valósítjuk folyton változó virágdekorációikat - lenyűgöző enteriőrjeikben. Gyakran lakosztályaikba, rendezvényeikre is becsempésszük virágkompozícióinkat.

Nagy elismerésként vesszük, ha egy szálloda úgy osztja meg az  összeállításainkról készült képeket, mint ahogy azt nemrég a Four Seasons szálloda tette Facebook oldalán.

„Virág-Hétfő a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest lobbijában. A Fleurt Virág Dekoráció által készített díszítés gondoskodik arról, hogy mindenki számára kellemes hangulatban induljon a hét."

Összeállítottunk egy „csokrot” eddigi installációinkról, hogy Önök is élvezhessék a virágok látványát a hotel ámulatba ejtő enteriőrjeiben!

Munkáink:

1_b.jpg

Az első munkánk a Four Seasons-ben, húsvétra készült. A szezonra jellemző virágokat - mint a tulipán, jácint, és barka - kombináltuk némi rezgővel és mohával, amitől egy kicsit rusztikus, már-már vidéki hangulatot sikerült csempésznünk a térbe.
Mivel nincs húsvét tojás nélkül, így bőven került ezekből is a dekorációba. Sőt, a jácintokat egyenesen a strucctojásokba ültettük, melyek így asztaldíszként szolgáltak a hotel lobbijában.

2_b_1.jpg

Ez a letisztult (hortenzia-orchidea) dekoráció volt az, amely úgy elnyerte a hotel tetszését, hogy azt még oldalunkon is büszkén osztották meg követőikkel. A visszafogott színvilágú virágokat iparművész által tervezett állványok tették izgalmassá, amit a tükrös "boxok" csak tovább erősítettek.

3_b.jpg

A pasztelles koncepciót újra egy orchideás kompozíció követte. A lila színű virágokat, egy kevés zölddel egészítettünk ki, amihez tökéletesen passzoltak a vázák körül elhelyezkedő óriási gránit szürke fém szobrok. Így egy igazán látványos fókuszponttá válhatott ez az installáció.

Szállodáinkban készült dekorációkból hamarosan újakat is bemutatunk Önöknek! Addig is...

Köszönjük a lehetőséget a Four Seasons-nek! Virágos hetet nekik, vendégeiknek és persze Önöknek!

Csokrainkat és virágkompozícióinkat itt megtalálják! >>

Címkék: jácint tulipán növény orchidea dekoráció hortenzia barka virágcsokor rezgő virágküldés fleurt irodadekoráció növénydekoráció virágrendelés szállodai dekoráció

Anyák napja Szólj hozzá!

2015.04.25. 10:27 - Fleurt

Ahogyan már a nevében is benne van, ezen a napon az édesanyákat köszönthetjük, és hálát adhatunk neki azért a sok jóért, szeretetért, és gondoskodásért, amit életük során tőlük kapunk/kaptunk.

c9e2a1ba85d4d3f82787700d643b7765.jpg

Édesanyám, virágosat álmodtam, napraforgó-

virág voltam álmomban,

édesanyám,

te meg fényes nap voltál,

napkeltétől

napnyugtáig ragyogtál.”

(Ágh István: Virágosat álmodtam)

Ha év közben nem is rohangálunk folyton a virágüzletbe - hogy meglepjük édesanyánkat - ezen a napon azért mindenkinek érdemes lenne legalább egy szál virággal kedveskedni neki. És persze nem csak az édesanyánknak, de a nagy- sőt a dédimamáknak is. A férjek pedig bátran ajándékozzanak feleségüknek, hogy ezzel is példát mutassanak gyermekeiknek.

Egy japán mondás szerint „ boldog ember az, akinek keze tele van virággal” ha így van, ha nem, abban biztosak lehetünk, hogy bármit is kap tőlünk édesanyák, mélységes szeretettel fogadja majd. Legyen az csokoládé, egy pár kedves sor, vagy egy csokor virág, - vagy akár ez mind-mind egy kosárba gyűjtve.

anyaknapja_2.jpg

Azonban sokszor hiába tervezzük el hogy munka előtt, után vagy épp közben sikerül beszereznünk az ajándékokat, ez sajnos nem mindig sikerül. A pörgős hétköznapok sokszor keresztbe tesznek a számításainknak - nem beszélve a viszonylag „új keletű” vasárnapi zárva tartásról! Emellett pedig szintén nehezítő körülmény, hogy ma már rengetegen élnek külföldön, hátrahagyva családjukat kicsiny hazánkban.

Webshopunk éppen ezekre a helyzetekre nyújt megoldást! Így ha kevés idejük lenne az ajándékok kiválasztására, vagy épp csak túl nagy a távolság...érdemes nézelődni webshopunkon, ahol csokrokat, ajándékcsomagokat, és ilyen-olyan finomságokat találhatnak, a Sü kekszeitől kezdve, a Tulsi teákon és Sweet harmony csokoládékon át, a 7gr remek kávéjáig, számtalan remek ajándékötletet és finomságot találhatnak nálunk. Amelyeket vagy az önök, vagy pedig édesanyjuk címére örömmel ki is szállítunk!

petit.jpg

Ha pedig nem hívei a netes rendelésnek, sok szeretettel várjuk önöket üzletünkben 8 - 18 óráig, ezen az ünnepi vasárnapon.

Hogy milyen virágokkal érdemes kedveskedni ezen a napon?

Vágott vs. cserepes

Erre abszolút nincs szabály. Ki, mit preferál inkább. Ha édesanyánkról tudjuk, hogy szívesen gondozza a növényeket, a cserepes jó választás lehet. Ezt később akár ki is ültetheti az erkélyre/kertbe. Ha pedig a vágott mellett adnánk le a voksunkat, az alábbiak közül választhatunk!

Orgona

A hagyományos és mindenki által preferált anyák napi virág; az orgona. Jól emlékszünk még/kisiskolás korunkból, hogy kezünkben egy csokor orgonával, dalolászva köszöntöttük édesanyánkat...


tumblr_mmnelha21g1qb5t88o1_r1_500.png

Ez a virág az elsöprő erő és a szeretet jelképe. A fehér változatával azt üzenjük: szeressük egymást!, míg a lilával: a szívem immár a tiéd! Válasszuk bármelyik változatát, vagy akár vegyesen csokorba kötve, illatával és bájával mindenkit lehengerel.

Szegfű

Ha a szegfűre esne a választás, legyen az egy szál, vagy akár egy csokor, mindenképp fehéret vagy pesztellszínűt válasszunk! Tudták, hogy a fehér szegfű az anyák napjának jelképe, emellett a kedvesség, ártatlanság, tiszta szerelem szimbóluma? Sőt állítólag jó szerencsét is hoz az asszonyoknak.

4c8a1f79046848c337637c52ebab725a_1.jpg

Piros testvére a világi szerelmet, életörömöt, hiúságot jelképezi - így ezt lehetőség szerint inkább hanyagoljuk!

Virágot – fajtától függetlenül - mindig jó kapni, de lévén hogy tavasz van, érdemes a szezonális tavaszi virágokból csemegézni - mint a tulipán, vagy a boglárka. Ha mégis inkább rózsával köszöntenék szeretteiket, ne a vöröset válasszák!  

Virágküldés itt >>

Címkék: tavasz rózsa növény szegfű orgona virágcsokor virágfutár virágküldés rózsacsokor növénydekoráció virágrendelés rózsacsokrok Anyák napja

Növényeink téli álma 1 komment

2013.11.29. 12:14 - Fleurt

Nyáron sokan vásárolnak lelkesen teraszukra vagy erkélyükre növényeket, melyekkel a tél eljöttével nemigen tudnak mit kezdeni. Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, a legnépszerűbb évelő növények teleltetésével kapcsolatos útmutatónkkal.

A legtöbb szóban forgó növény déli származású, így a nálunk szokásos téli hideget nem viseli el.

A legmutatósabb dézsás terasznövények többsége, így a leánder, a sétányrózsa, a bougainvillea, az angyaltrombita, a murvafürt a mi éghajlatunkon egynyáriként viselkedik, ezért ezeket a fagyok előtt mindenképpen zárt helyre kell vinni.

Mínusz 5 fokig „télálló” a leander, a fukszia, a datolyapálma és a hortenzia.

Virágzó terszdekoráció téliesítése     Hortenzia virágdekoráció     Bougenvillea teleltetése

A –rövid ideig- mínusz 10 fokot elviselő növények pedig a bambuszok, a puszpáng, a rozmaring és a babér.

Bambusz teraszra   Fűszernövények teleltetése

Betelelés előtt a tövekről szedjük le az elhalt leveleket és elnyílt virágokat. A növények tövét szükség esetén mulccsal fedjük be, ez megvédi az átfagyástól és kis mértékben a kiszáradástól is.

Tévhit, hogy egész télen nem kell locsolni a teleltetett növényeket: ha földlabdájuk kiszárad, nem fognak tavasszal életre kelni. Az örökzöldeket fagymentes napokon feltétlenül öntözzük, mert lombjuk napos időben erőteljesen párologtat, így a nedvességet pótolni kell.

Örökzöldek télen

Gyakori hiba azonban a túlöntözés is, ebben az esetben a talajrögök közötti hézagokat víz tölti ki, a gyökerek nem jutnak levegőhöz. A növény ilyenkor egyébként is csak igen kevés vizet vesz fel, aminek következtében a gyökerek elkorhadnak, elpusztulnak.

Manapság már egyre több kertészetben van lehetőség bérteleltetésre, így ha igazán gondoskodni szeretne növényeiről, nyugodtan bízza őket szakemberekre!

 

Címkék: növény teleltetés fleurt irodadekoráció növénydekoráció kaspók szoliter növény

Meghökkentő karácsonyi dekorációk Szólj hozzá!

2013.11.29. 12:07 - Fleurt

Novemberben minden bevásárlóközpontunk karácsonyi díszbe öltözik. Előveszik a jól bevált műfenyő girlandokat, felállítják a műfenyő karácsonyfákat, belógatják a fénykábel üstökösöket, most is, mint minden évben.  Pedig a köztéri dekorációkban is létezik kreativitás. A meghökkentő hatás sokszor nem is a költség függvénye, hanem az ötletességé. A FLEURT virágüzlet egy nagyon modern irányvonalat képvisel a hazai virágkötészetben és dekorációban. Tegyenek velünk egy virtuális körutazást a világban, s mi mutatunk Önöknek modern, meghökkentő, követnivaló karácsonyi dekorációkat.

A dekorációk talán legdivatosabb elemei a karácsonyi gömbök. A New York-i Radio City épülete előtt álló óriás gömbökből álló kompozíció meghökkentő és mosolyt keltő egyben. Tűlevelek nélkül árasztja a karácsony vidám hangulatát. A méreteknek ezt a vicces léptékcseréjét sok kirakatrendező használja ki.

karacsony-New-York-City-2.jpg

karacsonyi-kirakat-dekoraci.jpg karacsonyi-oriasdisz.jpg

A modernizmusban élenjáró madridi építész cég, az A-Cero központjának folyosóját egy ezüst gömbökből álló karácsonyfa dizájn díszíti. Egy másik spanyol példa: a Mutua Madrileña hipermodern épületének kültéri karácsonyfája, mely szintén nem mondható hagyományosnak. A fa szerkezete acélból, alumíniumból készült, melyet LED fénykábelek szőnek át minden szabályosságot felrúgva.

karacsonyfa-gombokbol.jpg hi-tech-karacsonyfa.jpg

 A bevásárlóközponti dekoráció is dacolhat a hagyományossal. Erre jó példa az olasz virtualitás – a csillárokkal díszített óriási fehér fával -, és az ausztrál visszafogott elegancia – mikulásvirág-koszorúkból összeállított faképződménye.

lobby-karacsonyi-dekoracio.jpg Strand Arcade-Sidney-karacsony.JPG

A londoni Tate Galéria polgárpukkasztó karácsonyfáiról híres. Itt egy példa fejjel lefelé lógatott fájukról, melynek egyetlen dísze a fa aranyra színezett gyökere.

fuggo-karacsonyfa.jpg
Magyar példából se legyen azért hiány! Nincs adventi időszak, hogy legalább egyszer végig ne sétáljunk az Andrássy út varázslatos fái között, amik ilyenkor fényrügyekbe borulnak. S kinek lenne kedvence az ilyenkor Budapest utcáit átszelő karácsonyi fényvillamos? A budapesti New York Palota Boscolo Hotelben pedig már tavaly a legújabb trend szerinti gigantikus arany-ezüst gömbök, hópelyhek repítettek egy karácsonyi kozmikus világba, mely a FLEURT munkája.

boscolo-karacsonyi-dekoracio.JPG karacsonyi-feny-villamos.jpg

Változik a divat, változnak az építészeti stílusok, ezzel együtt változik ízlésünk is. Vágyunk a különlegesre, a meghökkentőre. A sétálóutcák üzleteiben, a plázákban, éttermekben, hotelekben otthagyott pénzünkért jogosnak érezzük, hogy keressék kedvünket. Ne érjük be azzal, hogy letudjanak minket a hagyományossal.

Dekadens karácsonyi dekorációk a FLEURT-től

Otthonok, irodák karácsonyi dekorációi

Címkék: karácsony dekoráció karácsonyfa díszítés karácsonyi karácsonyi dekoráció fleurt karácsonyi díszítés

Adventi koszorú Szólj hozzá!

2013.11.04. 20:06 - Fleurt

Advent: jelentése „eljövetel”. Négy vasárnap, négy gyertya. Az adventi koszorú négy gyertyáját a szentestét megelőző bronz-, ezüst- és aranyvasárnapokon gyújtjuk meg egyenként. Fényük segít ráhangolódni az ünnepre,  szívünket ünneplőbe öltöztetni. A gyertyák tradicionális színe egy rózsaszín és három lila, de manapság már nem ez sem kőbe vésett szabály. Bármilyen színben és hangulatban vásárolhatunk, készíthetünk adventi koszorút, ami illik lakásunkba, irodánkba.

Púder adventi koszorú      Evergreen adventi koszorú

Sokan az élő fenyőkalapon bedíszített koszorúkat részesítik előnyben, de az adventi koszorúk dizájnjának palettája ma már nagyon változatos, a zöld klasszikustól egészen a modern, minimalista kategóriáig. Ha ezeket valaki drágának találja, gondoljon bele, hogy azokat akár évekig használhatja, elég, ha a gyertyákat kicseréljük a díszekben.

Türkiz adventi koszorú

Álmodhat az ügyfél akármit, szívesen veszünk fel egyedi karácsonyi koszorú rendeléseket, így a dísz valóban olyan lesz, mint amilyet a megrendelő elképzelt. A gyerekes családok népszerű koszorúit kedves kis figurákkal, manókkal szoktuk díszíteni, a fiatalok pedig szeretik a gumicukorral ékesített bájos kompozíciókat.

      Karácsonyi adventi koszorú gumicukorral     Karácsonyi koszorú gyermekeknek

A természetességet kedvelőknek minden évben bogyós-gallyas, termésekkel teletűzdelt díszt készítünk, de előfordult, hogy egy fiatal agglegény modern lakásáról küldött fotókat, hogy az ezüst-fekete árnyalatokban pompázó, minimál adventi koszorú tökéletesen illeszkedhessen a lakás ultramodern hangulatához.

Mindegy milyen stílust választunk. Legyen az adventi koszorú akár klasszikus fenyős-tobozos, tündéri manócskás, vagy modern-minimalista, a lényeg, hogy ugyanazt a célt szolgálja: lelkünk ráhangolódását az év legszebb ünnepére.

Címkék: karácsony dekoráció karácsonyfa karácsonyi adventi koszorú karácsonyi dekoráció karácsonyi díszítés

Kis használati útmutató a rózsához 4 komment

2012.03.11. 16:22 - Fleurt

Rózsa – az örök kedvenc. A megbízható küldönc, kire nyugton rábízzuk üzenetünket.

Legyen az egy szál rózsa, egy tucat, vagy akár száz szál, ezerféle dolgot közölhetünk vele. Egy csokor vörös rózsa beszédesebb lehet egy hosszú levélnél. Amit egy sms-be nem tudunk belesűríteni, azt frappánsan összefoglalja egy hosszú szál virág.

Nézzük, milyen gyakorlati tanácsot tudunk adni a választáshoz!

Évfordulóra annyi szál virágot illik legalább rendelni, amennyi a közösen eltöltött évek száma. Nem feltétlen van ez így a születésnapi virág esetében, főleg ha a hölgy érzékeny a korára. Kislányoknak rövid szárú, bimbós kis csokrot köttessen, édes kis kiegészítőkkel, pillangókkal, gyöngyökkel, csillagokkal – ahogy az tündérkékhez illik.

 

 

 

 

 

 

 

Ha menyasszonyi csokor, akkor kerek rózsacsokor a legnépszerűbb, a szivárvány minden színében, a menyasszony ízlésétől és ruhájától függően. A csokor szárát érdemes szépen leszalagozni, nehogy összekenje a ruhát. Az esküvői csokor dekorációjához használt kellékeknek csak a virágkötő kreativitása szab határt: tollak, gyöngyök, kristályok, egzotikus zöldek, zsinórok szélesítik a palettát. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az idősebb hölgyek a klasszikus, hosszúkás rózsacsokrokat kedvelik, elegánsan felcsomagolva.

 

 

 

„Csak úgy” szoktak talán leggyakrabban rózsát ajándékozni a férfiak. Egy szál rózsa minden díszítés nélkül is kedves figyelmesség. Ha ennél nagyobb hatás a cél, már a Fleurt fifikás egy-szál-rózsa kompozícióira lesz szükség. Kedvcsináláshoz csak egy pár kép:

 

Egyetlen szál virág is lehet különleges, sőt exkluzív. Erre példa Swarovski rózsaszálunk, melyet apró swarovski kristályokkal díszítünk.

 

Egyik kedves vevőnk 500(!) rózsaszálat rendelt tőlünk felesége 50. születésnapjára. A virágokat fejjel lefelé kellett az étterem különtermében a mennyezetre függeszteni. Vannak még lovagok!  

 

Valentin nap és Nőnap bestsellere a feldíszített cserepes rózsa volt ez évben. Egy ilyen kis virág hetekig díszíthet.

Romantikusok örök kedvence a rózsaszirom. Nincs is fenségesebb egy gyertyafényben úszó, rózsaszirmokkal teli kádnál. Engedjünk néha az érzékeinknek!

 

Akik viszont a rózsát tartós formájában s a lakberendezés részeként is kedvelik, azoknak Vermont rózsakompozícióinkat ajánljuk. Ezek olyan különleges fagyasztási technológiával tartósított valódi rózsák, melyek évekig megőrzik szépségüket. Egy ilyen kenyai kompozíció ajándéknak extravagáns, és különleges dísze a lakásnak.

 

 

 

Ki állítaná ezek után, hogy a rózsa unalmas virág?

Címkék: évforduló valentin nőnap rózsa vermont virágcsokor menyasszonyi csokor esküvői csokor lakásdísz virágfutár virágküldés rózsacsokor virágrendelés rózsacsokrok születésnapi virág

Modern enteriőrök növénydekorációja Szólj hozzá!

2012.01.19. 12:03 - Fleurt

Egy modern épület manapság elképzelhetetlen az építészeti designt követő beltéri és kültéri növények nélkül. Az ultramodern irodák portálok és teraszainak növényei számára építészek jelölik ki a helyet, az igényesen tervezett középületek helységeibe belsőépítészek tervezik a növények látványát, és a családi házak lakberendezői sem bízzák a választást a véletlenre. A haladó gondolkodású kertészek és virágkötők felismerték: a növénydekorációnak stílusában, hangulatában követnie kell az enteriőrt, ahová bekerül. Annak, hogy a növény milyen kaspóban kerül kihelyezésre, ugyanolyan vagy még talán fontosabb szerepe van, mint magának a növénynek.

A fejlett gyártási technológiák, - melyek a modern építészet anyagait használják kiindulópontként: fém, fa, kő, üveg, műanyag – a lehetőségek új tárházát nyitották meg a kaspók világában. A szálcsiszolt alumínium kaspók, rozsdamentes acél edények összecsillannak a nemes ívű korlátokkal, bútorlábakkal. Az ötcsillagos szállodák óriás muránói kristálycsillárai alatt tekintéllyel díszlenek a fekete és fehér, öblös üvegvázák. A luxusban kivitelezett iroda párnázott falai között pedig izgalmas kontrasztként tűnik fel egy műkő kaspó. A homogén színű technikai kövek megjelenésével, mint a Technistone, megvalósulhat az, ami sok tervezőnek ideája: ugyanabból az anyagból megtervezni a tér minden elemét. Bevonult a design a kaspók és vázák világába! Példaként, a Serralunga modern ívű remekeit a design világ olyan vezető egyéniségei tervezik, mint Ron Arad, Karim Rashid vagy Luisa Bocchietto.

 

 

 

 

 

 

 

Az épületek letisztult, geometrikus formavilágához igazodva a kaspók is a szabályos, mértani formákat követik, cicoma nélkül. Mostanában a magas kaspók (80-100cm) kedveltek leginkább, a korábbi, alacsony, cserép formával szemben. A Serralunga Big-bo edénye például 3 méteres extrém méretével hívja fel magára a figyelmet. Izgalmas megoldás lehet, a kaspóba belülről csempészett világítás, mint látni azokat a Riverstone és az ELHO kaspóiban.

 

A modern edények nem csak szépek, intelligensek is. A Lechusa család tagjai például olyan öntöző készlettel rendelhetők, mely a növénygondozást is jelentősen megkönnyíti. A virágok védve vannak a kiszáradástól vagy esetleges túlöntözéstől.

 


A dísznövényhez értők tudják: nem elég, hogy a virág praktikus legyen, és jól érezze magát az adott helyen, stílusában illeszkednie kell a térhez. Manapság a legváltozatosabb formában, méretben és színben szerezhetők be szebbnél-szebb és különlegesebb egzotikus növények. Legizgalmasabbak közé talán a zen kertészet rokonnövényei tartoznak. Nálunk sokáig csak az asztali törpe bonsai volt ismert. Ma már egyre gyakrabban látni a ficusok, tiszafák, buxusok csodálatos bonsai példányait, 30cm-től akár 300cm-ig. A bordó levelű japán juhar télen vörös ágaival díszítheti az épület környékét és teraszát.


 

 

 

 

 

 

 

Ahogy a lakberendezésben általában, a cserepes növények között is hódít a retró. Nagyanyáink sansevieriája (ismertebb nevén anyósnyelv) a modern irodák favorizált, strapabíró növénye. Maibb változata a sansevieria cylindrica. Szegény ficus benjamint éveken át fehér műanyag amforába tuszkolták, érdemtelenül vált elcsépeltté. A ficus család számos tagja viszont most sem hiányzik a népszerűségi listáról.

 


Kedveltek a sorozatok. A térben elszórva elhelyezett, különálló növények helyett a virágok zöld falat alkothatnak, katonásan sorakozhatnak, vagy egy kaspócsalád különböző méreteibe válogatva alkothatnak kellemes szigetet. Senkit nem állítunk sarokba, és nem futtatunk a szekrényen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A virágzó növények TOP listáját keleties hangulatával az orchidea vezeti. Hihetetlenül változatos fajtái vannak, mindenhol elegáns lehet, és 2-3 hónapig is díszíthet virágaival. Jól mutat kisebb pozsgásokkal is összeültetve. Éttermekben, szállodákban terjedő divat a fűszernövények dísznövényként történő beültetése. Egy levendulákkal vagy rozmaringgal beültetett virágláda nem csak látványával, hanem illatával is elbódít.

A FLEURT legsikeresebb munkái azokból a munkákból születnek, ahol a növénytervezésbe már az épülettervezés/kivitelezés szakaszában bevonnak minket. Ilyenkor még olyan izgalmas kreációkra is lehetőség nyílik, ami akár építmény formájában öleli magába a növénytartót. Közösen kerül kialakításra a design, a praktikum, és persze segítünk a költségvetéshez is igazodni.

A növény olyan design elem, ami még tanulmányozásra, felfedezésre, alkalmazásra vár. Olyan terület, ami izgalmas és újszerű lehetőségeket rejt magában. Ügyfeleink elvárják tőlünk, hogy szép, jól használható és harmonikus tereket varázsoljunk köréjük. A növény az utolsó gomb a kabáton, mégsem szabad elfelejteni. Varrjuk fel együtt!                                                 
 

 

Címkék: növény kaspó irodadekoráció növénydekoráció étterem dekoráció cserepes növény kaspók szoliter növény

Egy hercegnő csokra Szólj hozzá!

2011.05.02. 09:55 - Fleurt

 

Az angol királyi esküvőnek nem volt részlete, amit ne előzött volna meg nemzetközi találgatás. Bár a legtöbb fogadást valószínűleg a menyasszonyi ruhára kötötték, minket virágosokat viszont Kate Middleton csokra foglalkoztatott leginkább. 

Abban biztos lehetett az ember, hogy a csokor fehér virágokból fog készülni, ahogy eddig az összes királyi esküvőn. De vajon -Diana hercegnőhöz hasonlón- leomló, súlyos virágzuhatagot akar majd cipelni az ara, vagy inkább könnyű kis körcsokrot választ? Klasszikus lesz a csokor vagy –Kate divatlapokból ismert eleganciájához igazodva- inkább formabontóan modern?

 

Pénteken nem ért minket meglepetés. A menyasszonyi csokor kis cseppcsokor volt, Kate darázsderekához igazodó méretekkel. A csokor nem akart versenyezni a Sarah Burton tervezte ruhakölteménnyel, és nem rótt kínos terheket annak hordozójára.

A virágcsokrot négyféle virágból kötötték:   

Tavaszi, illatos gyöngyvirágokból készült az alap. Egyenesen Viktória királynő kertjéből szedték csokorba a bimbós mirtuszokat, a házasság és szerelem szimbólumait. A mirtusz a csokorban régi hagyomány, a bokrokat állítólag a királynő saját kezűleg ültette. A csokor közepén illatos fehér jácintok virágoztak, ami a tartós szerelem szimbóluma. Romantikus lévén elmosolyodtam: a menyasszonyi csokor utolsó virága a törökszegfű volt, aminek angol neve: Sweet William. Döntse el mindenki, a lovagiasság szimbóluma jelentése vagy neve miatt került-e be a kompozícióba!

 

 

 

 

 A virágcsokrot kevés zöld díszítette ízlésesen.

Szép volt a csokor? Szép. Talán nem lesz a legemlékezetesebb között, de nem is hiszem, hogy ezt kellett volna a csokornak vállalnia. Olyan volt, mint akinek a kezében volt: szolid, egyszerű, szeretnivaló. Az évszázad esküvőjére pedig úgyis mindenki emlékezni fog.

Tekintse meg a Fleurt esküvői albumát: esküvői dekoráció

Virágküldés itt >>

 

 

Címkék: esküvő kate esküvői dekoráció menyasszonyi csokor esküvői csokor királyi esküvő

Milyen csokrot ajándékozzunk? – Ballagási csokor tippek a FLEURT-től 1 komment

2011.04.18. 14:17 - Fleurt



Az idei ballagási csokor trendekre leginkább a visszafogott extremitás jellemző.

 

 

 

 

 

 

Reneszánszukat élik a zöldségcsokrok finomabb és ízlésesebb formái, a csokorban pár élénk színű kaliforniai paprikával, retekkel vagy karfiollal. Szintén bohókás és aranyos, ha kevés gyümölcs reprezentálja magát, pl. egy fürt szőlő vagy mini ananász formájában.

 

 

 

 

 

 

Nagy örömünkre manapság már egyre többen választanak a terjedelmes bokréták helyett letisztult, de dizájnnal teli egyszálasokat. Így kevésbé törnek össze a virágok és szegény diákunk sem kel másnap izomlázzal.

A ballagási szalagokra kerülhetnek kevésbé formális, személyes, vicces üzenetek, melyeket a virágossal ráírathatunk. Bevállalósabbak adhatnak pénz-csokrot (a különböző formákra összehajtogatott bankók alkotják a csokrot), ennek garantáltan minden diák örül.

 

A plüssállatok dömpingjére idén is számíthatunk. Próbáljunk ebben is kicsit kreatívabbnak lenni, és az ajándékozott személyére szabva kedves figurát választani, melyet a szakember szépen beleapplikálhat a csokorba.

Ballagási csokrainkból itt rendelhet: FLEURT webshop -  virágküldés

 

Címkék: ballagás ballagási csokrok ballagási virág

2011 esküvőinek virágdivatja 1 komment

2011.02.18. 10:23 - Fleurt

2011 ESKÜVŐINEK VIRÁGDIVATJA

2011 esküvői virágdekor trendje széles választékot kínál színekben, formákban, virágokban egyaránt. Vannak persze menyasszonyok, akik számára divat ide – divat oda, ők már rég eldöntötték, milyen virág lesz az esküvőn. Pár hasznos tippet azért biztosan nekik is tudunk adni. Igazán azoknak szeretnénk segíteni, akiknek még nincs konkrét elképzelésük vagy bizonytalanok.

A divatdiktátorok szerint az idei év nagy slágere elsősorban a világos, élénk színek és a klasszikus hatású földszínek lesznek halvány, fáradt árnyalatokkal.

Nézzük a két variációt, kezdjük a színekkel!

1. Klasszikus, visszafogott stílus: A letisztult, elegáns hangulatú esküvőhöz válasszunk finom pasztell árnyalatokat, hozzá nosztalgikus halványszürkét. A krémszín halványrózsaszín szürkével és ezüst kiegészítőkkel kombinálva tökéletes választás. A zöld és barna lágyabb változatai szintén jól működnek a klasszikus hatás elérésében. Hasonlóan izgalmas kombináció a lila több árnyalatának használata egy díszen vagy csokron belül. A halvány, fáradt színek garantálják a klasszikus, elegáns harmóniát.

FLEURT tipp: Hogy az összhatás teljes legyen, a székmasni és az asztali futó is illeszkedjen a stílushoz, tehát legyen ezüst, krém vagy halványrózsaszín.

   

 

 

 

 

 

 

2. Élénk, modern stílus: A legpinkebb pink, harsány narancs és a zöld sok árnyalata adják meg az év másik fő trendjének vibráló kompozícióját. Légy merész, és hagyd, hogy a trópusok vidám színeinek használata szabad utat engedjen képzeletednek! 

FLEURT tipp: Az asztal dekorálására használhatunk bátran bohókás kiegészítőket, pl. a manapság igen divatos színes nyalókákat vagy gumicukrot.

   

 

 

 

 

 

 

Virágok és formák

 1. Klasszikus stílus: Ez a hangulat kerüli az extravagáns formákat és kiegészítőket. Jellemző virágai lehetnek a rózsa, hortenzia, boglárka és kála. Zöldek közül tökéletes választás az illatos eukaliptusz cinerea, mely kerek, ezüstös leveleivel remekül rímel bármely virágra.

FLEURT tipp: a "hypnose" és "amnesia" rózsa gyönyörű, ódon színhatása ellenállhatatlan és semmiképpen nem szokványos.

Az asztaldíszek ebben a stílusban legtöbbször tömött, kerek csokrok, melyeket helyezhetünk magas vagy alacsony kelyhekbe, üvegvázába vagy ezüst gyertyatartóra.

FLEURT tipp:  Ha az asztalokra váltakozva helyezünk magas és alacsony díszeket, dinamikus hatást érhetünk el.

Hogy egy kicsit feldobjuk, és egyedibbé tegyük asztaldíszeinket, kiegészítőként használhatunk vékony, fehér ágakat, illetve az üvegkelyheket átköthetjük a virágokhoz színben illeszkedő, finom szalaggal. Mivel a hagyományos kerek vendégasztalok helyett egyre többen választanak hosszú, téglalap alakú asztalokat, remek ötlet díszítésként az asztal hosszán végigfutó, összefüggő virágsor. Ebben az esetben remekül érvényesül, ha a virágok egységesen ugyanazon szín (pl. lila) különböző árnyalataiban pompáznak, kevés zölddel, mécsesekkel.


    

 

 

 

 

 

 

2. Élénk, modern stílus: Virágvilágában és formájában ebben a stílusban nincs megkötés, mindössze annyi, hogyha nem egzotikus, hanem hagyományosabb virágot választunk (pl. rózsa), akkor az színeiben legyen harsogóan élénk. Bátran tegyünk össze látszólag össze nem illő színeket, árnyalatokat: keverjük a pinket, sárgát, narancsot, vöröset. Varázsoljunk igazi karneváli színkavalkádot, így már maga a dekoráció látványa megadja majd az esküvő vidám, ünnepi hangulatát.

FLEURT tipp: A helikonia, a gyömbér, a kurkuma és a strelitzia hamisítatlan vidám, trópusi virágok, velük garantáltan elérhetjük az élénk, vidám hatást. Az orchideák egyszerre nőiesek és egzotikusak, több fajtájuk létezik és a szivárvány minden színében pompázhatnak. Akár használhatunk egyfajta (cymbidium vagy dendrobium) orchideát az egész esküvőhöz, különböző színekben.

FLEURT tipp: Az esküvői csokor színes virágai és a fehér vagy ekrü menyasszonyi ruha kontrasztja mindig remekül mutat színes és fekete-fehér fotókon egyaránt.

    

 

 

 

 

 

 

2011 tehát a visszafogott elegancia és a színes egzotikum éve lesz a virágkötészetben. Akár követjük a trendet és a fent említett két stílus közül választjuk valamelyiket, akár saját elképzelésünket valósítjuk meg, a legfontosabb, hogy esküvőnk virágai és dekorációja tükrözze személyiségünket és azt a hatást érjük el vele, amit megálmodtunk.

 

Még több tippért és képekért ide látogathatsz el:

http://www.virágküldés.hu/Termekek/lista/146/menyasszonyi_csokor

http://fleurt.hu/Eskuvoi_dekor/lista

 

 

 

Címkék: esküvő esküvői dekoráció menyasszonyi csokor esküvői csokor esküvői asztaldísz

A 10 legkedveltebb karácsonyi díszítés Szólj hozzá!

2010.11.26. 20:17 - Fleurt

 

A 10 LEGKEDVELTEBB KARÁCSONYI DÍSZÍTÉS

 

A kereskedelmi üzletek már október végén karácsonyi díszben állnak. Decemberben viszont legyen az iroda, étterem, szálloda vagy otthon, teljes pompájában vagy csak egy-két apró részletében, de mindenhová besurrannak a karácsony hangulatának díszítőelemei. Ezek közül írjuk le Önöknek a nálunk leggyakrabban rendelt 10 legnépszerűbb dekorációt.

 1. Adventi koszorú

Kétségtelenül listavezető a karácsonyi dekorációk között. Mint Pom-pom csokoládéja, ez is lehet kerek, szögletes, csillag alakú. Lehet lyukas, lehet tele, készülhet illatos fenyőből vagy száraz termésekből, gyertyával vagy LED mécsessel. A karácsony várásának legörömtelibb dísze.

2. Karácsonyfa

 

Kevésbé környezetbarát módon, még mindig az igazi zöld fenyők a legnépszerűbbek. Legtartósabb közülük a normandiai fenyő. Modern enteriőrökbe viszont bátran ajánljuk a manapság hódító, igényes műfenyőket is, arany, ezüst, fekete és fehér színben.

 

3. Kopogtató

 Az ajtóra kiakasztott kopogtató kedves hirdetője advent időszakának. Kedvelt, ha a kopogtató és az adventi koszorú dizájnja összecseng.

  4. Karácsonyi tálak

 Az ünnepi vacsora karácsonyi tálát a terítékhez tervezzük. Az idén legdivatosabbak az elegáns nagy tálakra készült kompozíciók, szép, hosszú gyertyákkal. Nők tárgyalóasztalára ékszerszerű kristályokkal, férfiakéra pozsgásnövényekkel díszítünk.

 5. Karácsonyi beültetések

A karácsony nem is képzelhető el ezek nélkül a szépséges növények nélkül. Kis csodával ér fel egy szépen díszített nyíló amaryllis, egy virágzó orchidea vagy egy rendhagyó pozsgásbeültetés látványa.

6. Karácsonyi recepciódísz

 

 

Igazi kihívás egy virágkötőnek egy épület recepciójának díszét úgy eltalálni, hogy az mind a berendezéssel, mind pedig a cég arculatával összhangban legyen. Advent időszakában ez a dísz nem maradhat el egyetlen iroda, étterem és szálloda recepciójáról sem.

 

7. Gyertyadísz

Nem csoda, hogy népszerűek ezek a kis díszítőelemek. Karácsonyi hangulatot varázsolnak a titkárnő asztalára, a nagymama hintaszéke és egy tele fürdővizes kád mellé is. Ajándékként is figyelmes választás.

 

8. Karácsonyi girland

Örök divatúak a girlandok. Díszíthetünk velük ablakot, korlátot, ajtófélfát. Legsikeresebbek az örökzöld fenyőfélékből és thujákból vegyesen kötött girlandok.

 

9. Kandallódísz

Királyi dísze a szobának egy szépen feldíszített kandalló.


 

10. Karácsonyi hópihék

 


Karácsonyi függődíszekkel karácsonyi hangulatot varázsolhatunk bárhová. Dekoratívak a hópihék, csillagok, üstökösök, és elmaradhatatlan kelléke a díszítésnek a műhó. Még a robosztus oszlopok is izgalmas karácsonyi óriásokká tudnak változni egy sikeres karácsonyi díszítés által.

 

 Szerintünk ez a 10 legnépszerűbb karácsonyi díszítés. Ön melyikre szavazna?

Ha még több díszt szeretne látni, ide kattintson:

http://www.virágküldés.hu/Termekek/lista/152/karacsony

 

 

Címkék: karácsony karácsonyfa adventi koszorú karácsonyi dekoráció fleurt karácsonyi díszítés

2010 - Kis karácsonyi "divatbemutató" Szólj hozzá!

2010.11.14. 20:54 - Fleurt

2010 – Kis karácsonyi divatbemutató

 

Ahogy az elmúlt években egyre nagyobb figyelmet fordítunk az enteriőrök harmonikus kialakítására, úgy kerül fokozatosan előtérbe a karácsonyi dekorációk világunkba illesztése  is. S bár még a családias hangulatú, arany-piros dekorációk még ma is valószínűleg a legnépszerűbbek, más trendek is egyre nagyobb támogatottságot élveznek a dekoráció világában. Ebben segít eligazodni kis karácsonyi „divatbemutatónk”.

 

Diótörő

 

A klasszikus családi karácsonyfa divatja: piros-zöld-arany és fehér díszek lepik be sűrűn a karácsonyfát. Közülük angyalkák, télapók, rénszarvasok kandikálnak ki. Virágban vélaszzunk hozzá piros mikulásvirágot aranykaspóban!

 

 

Mézeskalács

 

A Diótörő hangulata natúr színekben: bézsben, halványbarnában, zöldben. Vállalkozó kedvűek süthetnek jópofa mézeskalács figurákat, mellyel gazdagon díszíthetik a fát. Így nem csak a fenyő, hanem a mézeskalács édes illatával is becsempésszük az ünnep hangulatát otthonunkban.

 

 

Holdfény


 

A hűvös elegancia stílusa, melynek fő díszítőelemi az ezüst, króm, fehér és szürke. A finom elegancia csillan vissza minden részletéből: a karácsonyfa ezüst gömbjeiből, az ezüst gyertyatartó karjairól és az ezüsthímzésű díszpárna fonalainak csillogásából. LED égősorral fokozhatjuk a fagyos megjelenést. Hófehér orchideát vagy amaryllist válasszunk hozzá szobavirágként!

 

Fabergé


 

 

 

Egy igazi nőies, budoáros stílus. Fő színei a lila és a fehér, mely nagyvilági bátorsággal kombinál tollat, flittert, kristályüveget és plüsst. A deres ágak és ékszerszerű girlandok elengedhetetlen kiegészítői. Cserepes virágok közül a lila ciklámen illik hozzá leginkább.

 

 

 

Bál az operában

 

 

Ez az extravagánsak stílusa. Vörös és fekete alkot izgalmas kontrasztot ebben a stílusban, a luxus kiegészítőivel. Naranccsal keverve még intenzívebb a színhatás. Lendületes, fiatalos stílus, javasoljuk legénylakásokba is. Virágként piros amaryllis nyíljon az ilyen karácsonyi díszítés mellett!

 

 

 

 Kellemes karácsonyi díszítgetést mindenkinek!

Címkék: dekoráció díszítés karácsonyi stíluskalauz

Esküvői asztaldekoráció - FLEURT stílusban Szólj hozzá!

2010.07.09. 10:25 - Fleurt

 

Esküvői asztaldekoráció – FLEURT stílusban
 
Menyasszonyaink általában saját csokruk miatt izgulnak legjobban. Mire közösen kitaláljuk, milyen menyasszonyi csokrot kötünk, az izgalom is elmúlik.
 
 Aránk lazultan dől hátra üzletünk párnázott foteljában, és a bőség zavarát mellőzve, rutinosan lapozgat fényképes katalógusunkban. Először azokat a virágdekorációkat nézi, amiből a csokra készült. Mire felvilágosítjuk: tévhit, hogy minden dekoráció alfája a menyasszonyi csokor. A csokor legyen összhangban a személyes díszekkel, az asztaldekoráció pedig a helyszínnel és a többi térdísszel!
Modern helyszínekhez javasoljuk a kálát, orchideát, flamingó virágot, klasszikus környezetbe (kúriákba, kastélyokba, villákba) és kertekbe inkább „természetesebb” virágokat választunk: rózsát, tulipánt, hortenziát, lizianthust. Persze nincsenek kötelező érvényű szabályok, sőt! Legizgalmasabb dekorációink épp a kereszteződésekből kerülnek ki: egy Kiscelli Múzeum óriás ezüst gyertyatartóin a bordó kálák legmodernebb tánca, a MEO modern lofthouse hangulatába csempészett klasszikus vörös rózsazuhatag, és így tovább…
           
Magas legyen vagy alacsony? – kérdezzük tovább. Mire általában ez a válasz: - Magas ne legyen semmiképp, mert az asztal körül ülők nem fogják látni egymást. Egy újabb tévhit, melyet kötelességünk eloszlatni. Egy jól elkészített magas dekoráció a körülülők szemvonala fölött kezdődik el. Egy-egy izgalmas ágacska, inda, fűszál persze összekötheti a szinteket, de ez nem szabad, hogy zavarja a tekintetet. Egy magas, elegáns üvegkehelyben szinte lebeg a dekoráció az asztal fölött. Egy ötkarú gyertyatartó vékony rúdjának megcsillanásától csak még szikrázóbb lesz az ünnep fénye. A magas díszek igenis látványosabbak, tekintélyük van. Nagy belmagasságú termekben a legelegánsabb megoldást kínálják. Az igazsághoz hozzátartozik: némileg drágábbak is.
Az utóbbi idők divatja, hogy az asztalok felére magas, másik felére alacsony dekoráció kerül, ezzel téve játékossá a teret. Fantasztikus fényképek készülnek ilyen fogadásokon.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Beleszeretünk hát menyasszonyunkkal közösen egy asztaldíszbe, de mielőtt azt hihetné, kipipálhatja az asztalt, még nekiszegezünk egy kérdést: - Mi kerüljön még az asztalra?
Magas dekorációk alá biztosan érdemes szórni valamit. A virágszirom már nem az egyetlen megoldás. Mellette ott vannak a gallyacskák, szőlőindák, kisebb termések. Kedveltek a tartós kiegészítők: üvegkavics, tengeri csillag, kagyló, ősszel falevél.
 
Akár magas, akár alacsony a dekoráció, a hangulat meghittségéhez fények kellenek! Legtöbb helyen megengedett a mécses. Bár színük gyakran vonzó, ne helyezzünk illatos mécsest az ételek mellé! Gyertyáknál is könnyen az olcsó bizonyulhat drágának, ha a terítőt tönkreteszi. Akit egy műemléképület szigora köt gúzsba, annak is tudunk tanácsot adni: manapság könnyen beszerezhetők elemmel működő teamécsesek. Apró fényű fényfüzérek is meghitt hangulatot tudnak az asztalra varázsolni. Ha az elemes termékben nem bízunk, villanyszerelő oldja meg a feladatot! Az asztal alá rejtett akkumlátor biztosan végig fogja világítani az éjszakát.
  
És mi fogja személyessé tenni az asztalterítéket? Egy macifűvel áttekert, gyönggyel rögzített szalvétagyűrű, esetleg egy fej nem könnyen hervadó friss virággal. Dekorálhatjuk a szalvétát szépen fénylő, nagy babérmeggy levéllel is, olcsóbb megoldás most nem is jut eszembe, és mégis milyen szép. Kerülhet egy fej virág az ültető kártya mellé is – lényeg a személyes figyelmesség, s a dekoráció összhatása.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az ifjú párok gyakran választanak hosszú asztalt saját maguk és közeli hozzátartozóik részére. Ilyenkor természetesen eléjük kerül a terem legimpozánsabb dekorációja, mely a fényképek miatt jobb, ha alacsony. Kezd divatba jönni, hogy a menyasszony a vőlegénnyel egy külön kis asztalkánál költi el vacsoráját. Ehhez az exkluzív megoldáshoz már pazar dekoráció, esetleg kis virágpavilon dukál!
 
 
          
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha pedig még az ifjú pár pezsgőspoharára is kerül egy-egy fej virág, biztosan nem feledkeztünk meg egyetlen részletről sem. Koccanjanak hát, csilingeljenek a poharak – sok boldogságot! 
 
 
                                
 
 
 

Esküvői galériáinkba itt tekinthetsz be:

http://fleurt.hu/Eskuvoi_dekor/lista

Címkék: esküvő dekoráció asztaldíszek asztaldekoráció fleurt esküvődíszítés

Menyasszonyi csokor divat – 2010 nyár Szólj hozzá!

2010.06.22. 16:21 - Fleurt

2010 nyári esküvőinek nagy divatját a természetesség jellemzi.  Vége már a mértani pontosságú tűzött gömbcsokrok divatjának! A laza szerkezetű, vegyes virágokból kötött, rövidre vágott csokrok szinte mezei jellegűek, bájosan kuszák, mintha a virágokat épp most szedték volna csokorba a rétről. A belekötött bogyók, különleges kis zöldek még inkább megtörik szabályosságukat. A természetesség legkedveltebb virágai a kis fejű rózsa, tulipán, boglárka, delphinium és a lizianthus. A romantikus csokrok színvilága pasztell. A csokor szárát végig széles szatén szalag takarja, melyet gyöngy vagy csipke dekorál.

 

    

 

 

 

 

 

 

Az extravagáns csokor a bátrak divatja. Ha ilyet választasz, biztos lehetsz virágkötőd odaadásában, mert szárnyakat adtál kreativitásának. Az extravagancia származhat a csokor harsány színéből, különleges formájából, vagy a manapság oly kedvelt kellékekből: a csokrokat drágakövek, gyöngyök, kristályok, tollak teszik izgalmassá. Az extravagáns csokrok leggyakoribb virágai a kála, az orchidea, a liliom és az egzotikus virágok.

 

 

 

 

 

 

 

A klasszikus elegancia örök képviselői 2010 nyarán letisztult formában, túlzások nélkül vannak jelen. A nagy fejű rózsákat és hosszú szárú kálákat csak kevés zöld kíséri. A csokrok kerek formájúak, esetleg csepp alakúak. Az igazi klasszikus fehérben pompázik, e nyáron egy fröccsenésnyi rózsaszínnel.

 

 

 

 

 

 

 

FLEURT TIPPEK

Menyasszonyaink 90%-a első beszélgetésünk alkalmával fehér virágokból képzeli csokrát. Aztán kényelmes kis kanapénkban, esküvői albumainkat lapozgatva többségük ráeszmél: színes virággal a kezében sokkal jobban érezné magát. Ne hidd, hogy csak azért, mert a ruhád hófehér vagy echrü színű, a csokrod virágainak is ilyennek kell lennie! Ellenkezőleg: a fehér ruha előtt a fotókon sokkal látványosabb egy színes virágköteg.

A ruhád után menyasszonyi csokrod esküvőd legszemélyesebb éke. Tedd félre a berögzött közhelyeket, úgy válassz! Szeress bele a csokrodba, és ne engedd el egész nap!

De tényleg, mi van, ha tényleg megtalálod virágban is az „igazit”, és nem akarsz tőle megválni a templom ajtajában, hogy szingli barátnőidnek egy kis reményt adj? Ne dobd el! Vagy legalábbis ne az igazit dobd el! Erre találták ki a dobócsokrot, mely az eredeti menyasszonyi csokor kisebb, jóval költségtakarékosabb mása. Így tiéd marad a bokrétád, aminek aztán még napokig eltelhetsz látványával, esetleg illatával. A dobócsokor pedig repülhet a reménykedő arajelöltek közé!

 

Köszöntünk a FLEURT blogján! 1 komment

2010.05.11. 12:59 - Fleurt

 

Számtalan flört története kezdődött már Párizsban, de amiről most szó lesz, azt így írják: Fleurt.

6 éve, egy párizsi utazás során született az ötlet, hogy a virágkötészet és a dizájntervezés keresztezésével új szolgáltatás jelenhetne meg a magyar enteriőrtervezés piacán.

 Józsa Judit lakberendezői tapasztalatait hasznosítva nyitotta meg első virágüzletét az Andrássy úton. Apró üzletünk egyedi ötletei gyors sikert hoztak, viszont egyre nagyobb teret kívántak, ezért kirakatunk ma már a Bazilikánál állítja meg a szépségre fogékony bámészkodókat.

Egyedi stílusunk, elkötelezettségünk Magyarországon új műfajt honosított meg, melynek ma is mi vagyunk első számú képviselői.  Amit nyújtunk: személyre szabott dizájnkreációk leheletnyi minimalista eleganciával.

 

A legjobb minőségű virágokkal és növényekkel dolgozunk. Folyamatosan arra törekszünk, hogy felemelően gyönyörű díszeket kreáljunk, melyekkel mosolyt csalunk az arcokra. Magunknak és ügyfeleinknek tett ígéretünkhöz híven mindig tökéletességre törekszünk.

 

Munkánkat a szakma a legutóbbi Arany Virágdíj Versenyen első díjjal jutalmazta. Igazi elismerésünk egyéni és céges ügyfeleink elégedettsége. 

 

 

süti beállítások módosítása