2011 esküvőinek virágdivatja - Fleurt Virág Blog

HTML

Facebook

Twitter

Utolsó kommentek

Elérhetőség

Cím: 1051 Budapest, Zrínyi u. 12.
Tel.: +36 70 367 5784
+36 1 321 8122
E-mail: fleurt@fleurt.hu
Web: www.fleurt.hu


Nyitva tartás:
Hétfő-péntek: 9 - 18 óráig
Szombat: 10 - 16 óráig

2011 esküvőinek virágdivatja 1 komment

2011.02.18. 10:23 - Fleurt

2011 ESKÜVŐINEK VIRÁGDIVATJA

2011 esküvői virágdekor trendje széles választékot kínál színekben, formákban, virágokban egyaránt. Vannak persze menyasszonyok, akik számára divat ide – divat oda, ők már rég eldöntötték, milyen virág lesz az esküvőn. Pár hasznos tippet azért biztosan nekik is tudunk adni. Igazán azoknak szeretnénk segíteni, akiknek még nincs konkrét elképzelésük vagy bizonytalanok.

A divatdiktátorok szerint az idei év nagy slágere elsősorban a világos, élénk színek és a klasszikus hatású földszínek lesznek halvány, fáradt árnyalatokkal.

Nézzük a két variációt, kezdjük a színekkel!

1. Klasszikus, visszafogott stílus: A letisztult, elegáns hangulatú esküvőhöz válasszunk finom pasztell árnyalatokat, hozzá nosztalgikus halványszürkét. A krémszín halványrózsaszín szürkével és ezüst kiegészítőkkel kombinálva tökéletes választás. A zöld és barna lágyabb változatai szintén jól működnek a klasszikus hatás elérésében. Hasonlóan izgalmas kombináció a lila több árnyalatának használata egy díszen vagy csokron belül. A halvány, fáradt színek garantálják a klasszikus, elegáns harmóniát.

FLEURT tipp: Hogy az összhatás teljes legyen, a székmasni és az asztali futó is illeszkedjen a stílushoz, tehát legyen ezüst, krém vagy halványrózsaszín.

   

 

 

 

 

 

 

2. Élénk, modern stílus: A legpinkebb pink, harsány narancs és a zöld sok árnyalata adják meg az év másik fő trendjének vibráló kompozícióját. Légy merész, és hagyd, hogy a trópusok vidám színeinek használata szabad utat engedjen képzeletednek! 

FLEURT tipp: Az asztal dekorálására használhatunk bátran bohókás kiegészítőket, pl. a manapság igen divatos színes nyalókákat vagy gumicukrot.

   

 

 

 

 

 

 

Virágok és formák

 1. Klasszikus stílus: Ez a hangulat kerüli az extravagáns formákat és kiegészítőket. Jellemző virágai lehetnek a rózsa, hortenzia, boglárka és kála. Zöldek közül tökéletes választás az illatos eukaliptusz cinerea, mely kerek, ezüstös leveleivel remekül rímel bármely virágra.

FLEURT tipp: a "hypnose" és "amnesia" rózsa gyönyörű, ódon színhatása ellenállhatatlan és semmiképpen nem szokványos.

Az asztaldíszek ebben a stílusban legtöbbször tömött, kerek csokrok, melyeket helyezhetünk magas vagy alacsony kelyhekbe, üvegvázába vagy ezüst gyertyatartóra.

FLEURT tipp:  Ha az asztalokra váltakozva helyezünk magas és alacsony díszeket, dinamikus hatást érhetünk el.

Hogy egy kicsit feldobjuk, és egyedibbé tegyük asztaldíszeinket, kiegészítőként használhatunk vékony, fehér ágakat, illetve az üvegkelyheket átköthetjük a virágokhoz színben illeszkedő, finom szalaggal. Mivel a hagyományos kerek vendégasztalok helyett egyre többen választanak hosszú, téglalap alakú asztalokat, remek ötlet díszítésként az asztal hosszán végigfutó, összefüggő virágsor. Ebben az esetben remekül érvényesül, ha a virágok egységesen ugyanazon szín (pl. lila) különböző árnyalataiban pompáznak, kevés zölddel, mécsesekkel.


    

 

 

 

 

 

 

2. Élénk, modern stílus: Virágvilágában és formájában ebben a stílusban nincs megkötés, mindössze annyi, hogyha nem egzotikus, hanem hagyományosabb virágot választunk (pl. rózsa), akkor az színeiben legyen harsogóan élénk. Bátran tegyünk össze látszólag össze nem illő színeket, árnyalatokat: keverjük a pinket, sárgát, narancsot, vöröset. Varázsoljunk igazi karneváli színkavalkádot, így már maga a dekoráció látványa megadja majd az esküvő vidám, ünnepi hangulatát.

FLEURT tipp: A helikonia, a gyömbér, a kurkuma és a strelitzia hamisítatlan vidám, trópusi virágok, velük garantáltan elérhetjük az élénk, vidám hatást. Az orchideák egyszerre nőiesek és egzotikusak, több fajtájuk létezik és a szivárvány minden színében pompázhatnak. Akár használhatunk egyfajta (cymbidium vagy dendrobium) orchideát az egész esküvőhöz, különböző színekben.

FLEURT tipp: Az esküvői csokor színes virágai és a fehér vagy ekrü menyasszonyi ruha kontrasztja mindig remekül mutat színes és fekete-fehér fotókon egyaránt.

    

 

 

 

 

 

 

2011 tehát a visszafogott elegancia és a színes egzotikum éve lesz a virágkötészetben. Akár követjük a trendet és a fent említett két stílus közül választjuk valamelyiket, akár saját elképzelésünket valósítjuk meg, a legfontosabb, hogy esküvőnk virágai és dekorációja tükrözze személyiségünket és azt a hatást érjük el vele, amit megálmodtunk.

 

Még több tippért és képekért ide látogathatsz el:

http://www.virágküldés.hu/Termekek/lista/146/menyasszonyi_csokor

http://fleurt.hu/Eskuvoi_dekor/lista

 

 

 

Címkék: esküvő esküvői dekoráció menyasszonyi csokor esküvői csokor esküvői asztaldísz

A bejegyzés trackback címe:

https://fleurt.blog.hu/api/trackback/id/tr702669945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bognár L · https://bognarstudio.hu/ 2011.04.08. 19:04:19

Annyira szépek, hogy érzem az illatukat! Őrület...
süti beállítások módosítása