Növényeink téli álma - Fleurt Virág Blog

HTML

Facebook

Twitter

Utolsó kommentek

Elérhetőség

Cím: 1051 Budapest, Zrínyi u. 12.
Tel.: +36 70 367 5784
+36 1 321 8122
E-mail: fleurt@fleurt.hu
Web: www.fleurt.hu


Nyitva tartás:
Hétfő-péntek: 9 - 18 óráig
Szombat: 10 - 16 óráig

Növényeink téli álma 1 komment

2013.11.29. 12:14 - Fleurt

Nyáron sokan vásárolnak lelkesen teraszukra vagy erkélyükre növényeket, melyekkel a tél eljöttével nemigen tudnak mit kezdeni. Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, a legnépszerűbb évelő növények teleltetésével kapcsolatos útmutatónkkal.

A legtöbb szóban forgó növény déli származású, így a nálunk szokásos téli hideget nem viseli el.

A legmutatósabb dézsás terasznövények többsége, így a leánder, a sétányrózsa, a bougainvillea, az angyaltrombita, a murvafürt a mi éghajlatunkon egynyáriként viselkedik, ezért ezeket a fagyok előtt mindenképpen zárt helyre kell vinni.

Mínusz 5 fokig „télálló” a leander, a fukszia, a datolyapálma és a hortenzia.

Virágzó terszdekoráció téliesítése     Hortenzia virágdekoráció     Bougenvillea teleltetése

A –rövid ideig- mínusz 10 fokot elviselő növények pedig a bambuszok, a puszpáng, a rozmaring és a babér.

Bambusz teraszra   Fűszernövények teleltetése

Betelelés előtt a tövekről szedjük le az elhalt leveleket és elnyílt virágokat. A növények tövét szükség esetén mulccsal fedjük be, ez megvédi az átfagyástól és kis mértékben a kiszáradástól is.

Tévhit, hogy egész télen nem kell locsolni a teleltetett növényeket: ha földlabdájuk kiszárad, nem fognak tavasszal életre kelni. Az örökzöldeket fagymentes napokon feltétlenül öntözzük, mert lombjuk napos időben erőteljesen párologtat, így a nedvességet pótolni kell.

Örökzöldek télen

Gyakori hiba azonban a túlöntözés is, ebben az esetben a talajrögök közötti hézagokat víz tölti ki, a gyökerek nem jutnak levegőhöz. A növény ilyenkor egyébként is csak igen kevés vizet vesz fel, aminek következtében a gyökerek elkorhadnak, elpusztulnak.

Manapság már egyre több kertészetben van lehetőség bérteleltetésre, így ha igazán gondoskodni szeretne növényeiről, nyugodtan bízza őket szakemberekre!

 

Címkék: növény teleltetés fleurt irodadekoráció növénydekoráció kaspók szoliter növény

A bejegyzés trackback címe:

https://fleurt.blog.hu/api/trackback/id/tr925623332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Péter Gyáni 2016.10.12. 21:07:54

Halásztelken, az Orchidea Kertészet modern üvegházában évek óta sokan teleltetnek dísznövényeket. Nagy területen, profi gondozás, esővizes öntözés, be- és kiszállítás emelőhátfalas teherautóval...

Árak 14000 ft/m2-től a kb. fél éves szezonra.

Érdeklődni Maloschik Andrásnál lehet: 20 464 79 40
orchideakerteszet.hu
orchideahaz@gmail.com
süti beállítások módosítása