Anyák napja - Fleurt Virág Blog

HTML

Facebook

Twitter

Utolsó kommentek

Elérhetőség

Cím: 1051 Budapest, Zrínyi u. 12.
Tel.: +36 70 367 5784
+36 1 321 8122
E-mail: fleurt@fleurt.hu
Web: www.fleurt.hu


Nyitva tartás:
Hétfő-péntek: 9 - 18 óráig
Szombat: 10 - 16 óráig

Anyák napja Szólj hozzá!

2015.04.25. 10:27 - Fleurt

Ahogyan már a nevében is benne van, ezen a napon az édesanyákat köszönthetjük, és hálát adhatunk neki azért a sok jóért, szeretetért, és gondoskodásért, amit életük során tőlük kapunk/kaptunk.

c9e2a1ba85d4d3f82787700d643b7765.jpg

Édesanyám, virágosat álmodtam, napraforgó-

virág voltam álmomban,

édesanyám,

te meg fényes nap voltál,

napkeltétől

napnyugtáig ragyogtál.”

(Ágh István: Virágosat álmodtam)

Ha év közben nem is rohangálunk folyton a virágüzletbe - hogy meglepjük édesanyánkat - ezen a napon azért mindenkinek érdemes lenne legalább egy szál virággal kedveskedni neki. És persze nem csak az édesanyánknak, de a nagy- sőt a dédimamáknak is. A férjek pedig bátran ajándékozzanak feleségüknek, hogy ezzel is példát mutassanak gyermekeiknek.

Egy japán mondás szerint „ boldog ember az, akinek keze tele van virággal” ha így van, ha nem, abban biztosak lehetünk, hogy bármit is kap tőlünk édesanyák, mélységes szeretettel fogadja majd. Legyen az csokoládé, egy pár kedves sor, vagy egy csokor virág, - vagy akár ez mind-mind egy kosárba gyűjtve.

anyaknapja_2.jpg

Azonban sokszor hiába tervezzük el hogy munka előtt, után vagy épp közben sikerül beszereznünk az ajándékokat, ez sajnos nem mindig sikerül. A pörgős hétköznapok sokszor keresztbe tesznek a számításainknak - nem beszélve a viszonylag „új keletű” vasárnapi zárva tartásról! Emellett pedig szintén nehezítő körülmény, hogy ma már rengetegen élnek külföldön, hátrahagyva családjukat kicsiny hazánkban.

Webshopunk éppen ezekre a helyzetekre nyújt megoldást! Így ha kevés idejük lenne az ajándékok kiválasztására, vagy épp csak túl nagy a távolság...érdemes nézelődni webshopunkon, ahol csokrokat, ajándékcsomagokat, és ilyen-olyan finomságokat találhatnak, a Sü kekszeitől kezdve, a Tulsi teákon és Sweet harmony csokoládékon át, a 7gr remek kávéjáig, számtalan remek ajándékötletet és finomságot találhatnak nálunk. Amelyeket vagy az önök, vagy pedig édesanyjuk címére örömmel ki is szállítunk!

petit.jpg

Ha pedig nem hívei a netes rendelésnek, sok szeretettel várjuk önöket üzletünkben 8 - 18 óráig, ezen az ünnepi vasárnapon.

Hogy milyen virágokkal érdemes kedveskedni ezen a napon?

Vágott vs. cserepes

Erre abszolút nincs szabály. Ki, mit preferál inkább. Ha édesanyánkról tudjuk, hogy szívesen gondozza a növényeket, a cserepes jó választás lehet. Ezt később akár ki is ültetheti az erkélyre/kertbe. Ha pedig a vágott mellett adnánk le a voksunkat, az alábbiak közül választhatunk!

Orgona

A hagyományos és mindenki által preferált anyák napi virág; az orgona. Jól emlékszünk még/kisiskolás korunkból, hogy kezünkben egy csokor orgonával, dalolászva köszöntöttük édesanyánkat...


tumblr_mmnelha21g1qb5t88o1_r1_500.png

Ez a virág az elsöprő erő és a szeretet jelképe. A fehér változatával azt üzenjük: szeressük egymást!, míg a lilával: a szívem immár a tiéd! Válasszuk bármelyik változatát, vagy akár vegyesen csokorba kötve, illatával és bájával mindenkit lehengerel.

Szegfű

Ha a szegfűre esne a választás, legyen az egy szál, vagy akár egy csokor, mindenképp fehéret vagy pesztellszínűt válasszunk! Tudták, hogy a fehér szegfű az anyák napjának jelképe, emellett a kedvesség, ártatlanság, tiszta szerelem szimbóluma? Sőt állítólag jó szerencsét is hoz az asszonyoknak.

4c8a1f79046848c337637c52ebab725a_1.jpg

Piros testvére a világi szerelmet, életörömöt, hiúságot jelképezi - így ezt lehetőség szerint inkább hanyagoljuk!

Virágot – fajtától függetlenül - mindig jó kapni, de lévén hogy tavasz van, érdemes a szezonális tavaszi virágokból csemegézni - mint a tulipán, vagy a boglárka. Ha mégis inkább rózsával köszöntenék szeretteiket, ne a vöröset válasszák!  

Virágküldés itt >>

Címkék: tavasz rózsa növény szegfű orgona virágcsokor virágfutár virágküldés rózsacsokor növénydekoráció virágrendelés rózsacsokrok Anyák napja

A bejegyzés trackback címe:

https://fleurt.blog.hu/api/trackback/id/tr767389282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása